Concert Agenda other concerts 2022 – 2023

2022

Antwerpen – Sint-Anna-ten-Drieënkerk, Linkeroever

Zaterdag 17 december 2022, 20 u 


2023

Antwerpen – Sint-Carolus Borromeuskerk

Zondag 29 januari 2023, 11.30 u Artiestenmis

Marc Van Hoorick, klarinet & Joannes Thuy

http://artiestenfonds.be


Antwerpen – Sint-Carolus Borromeuskerk

Zondag 23 april 2023, 11.30 u Artiestenmis

KOEN CRUCKE & JOANNES THUY

http://artiestenfonds.be


Antwerpen – Sint-Carolus Borromeuskerk

Zondag 23 juli 2023, 11.30 u Artiestenmis

ANNABEL GORDON, New York USA & JOANNES THUY


Antwerpen – Sint-Carolus Borromeuskerk

Zondag 24 september 2023, 11.30 u Artiestenmis

LOUISE VANBIERVLIET, viool & JOANNES THUY


Kruibeke Bazel – Sint-Petruskerk

Zaterdag 17 september 2022, 20 u 

Uniek concert Le Crédo du Paysan

KOEN CRUCKE & JOANNES THUY

Intermezzi door violiste Louise Vanbiervliet

Al lang dromen deze beide artiesten van een concert met min-of-meer vergeten aria’s en liederen. Muziek die iedereen herkent bij het beluisteren, maar wat was dat ook weer?

Vlaanderens muzikale duizendpoot Koen Crucke staat al meer dan vijftig jaar onafgebroken op de planken. Samen met veelgevraagd begeleider Joannes Thuy en Louise Vanbiervliet zal dit concert muzikale gensters geven.

Koen Crucke zijn leven heeft in het teken van de muziek gestaan. Reeds op 15-jarige leeftijd trad hij met het Novelty-combo op, een live orkestje, waarmee hij langs talrijke podia en zalen in Vlaanderen trok.

Aan het Conservatorium van Gent volgt Koen de opleiding notenleer en aan de Muziekacademie van Gentbrugge staan wekelijkse zanglessen op de agenda. Het is hier dat Koen opgemerkt werd tijdens één van zijn vertolkingen van de bekende tenor Luis Mariano. Al gauw mag hij audities doen voor het Koor van de Gentse Opera. Na twee klassieke nummers aan de piano gezongen te hebben slaagt hij en mag hij er zijn intrede doen.

Na amper twee jaar in het koor gezongen te hebben krijgt hij een contract als solist aangeboden. Het is in deze Opera dat Koen bijna twintig jaar lang succes oogst als eerste Solist Tenor Buffo. In die periode is hij ook een vaak gevraagde gast op klassieke concerten in het buitenland en gaat hij in Nederland, Duitsland en Oostenrijk op tournee met een Symfonisch Orkest. Tijdens zijn Operacarrière in Gent zal hij niet minder dan 180 hoofdrollen vertolken, een gemiddelde van maar liefst 9 producties per seizoen. Af en toe is hij ook te gast in de Opera van Antwerpen.

In 1989 kiest Koen voor een zijspoor in zijn tot dan enkel klassieke carrière en trekt hij de deur van de Gentse Opera achter zich dicht. Hij gaat aan de slag bij het Nederlands Toneel Gent en in enkele bioscoopfilms zoals “Blueberry Hill”, “Het Sacrament” en “Koko Flanel”, “Zware jongens” en “Paniekzaaiers”. Daarna volgt een solo-carrière en talloze tv-programma’s. Bij een jonger publiek is hij vooral bekend van “Samson & Gert” met 800 afleveringen meer dan 1.000 voorstellingen in de zaalshows. Kortweg, en zoals hij het zelf zegt, Koen is nog steeds niet uitgezongen!

Koen en Joannes werken reeds vele jaren samen, destijds ook voor de VRT televisie. Zo maakten ze samen een aantal muzikale shows zoals “Ik ken een Lied”, “Parlami d’Amore” en enkele Kerst muziekshows. Zes jaar lang had Koen zijn eigen show “Tijd voor Koen”.


Kruibeke Bazel – Sint-Petruskerk

Zaterdag 30 juli 2022, 20 u zomerconcert

Annabel Gordon (New York USA) cello & Joannes Thuy, piano